Arjessa rämmitään… Tosin tämä viikko ei ihan niin hanurista ole (vielä) ollut, kuin edellinen arjenkorkkausviikko. Koska alkuviikko on kuitenkin mennyt ihan perus työ-pyykkikone-hella-välillä, kaivellaan naftaliinista viikonlopulta jälleen yksi suolaisen piirakan ohje.
Mä tykkään erilaisista suolapaloista, näihin piirakoihin saa variaatioita niin paljon, kun jaksaa vaan kehittää. Pohja on usein aika samankaltainen, joten lemppariaineet päälle kermoineen ja juustoineen, niin avot! Salaatin kanssa menee päivällisestä kuin väärä raha, sopiva töihin evääksi ja kiva tarjota juhlissa. Mitään dieettiruokaa tämäkään ei ole, mutta mikäs näistä mun ohjeista olis. 😉
Alunperin ohje bongattu Kinuskikissalta, muokattu omaan makuun sopivaksi.
Jauhelihapiirakka
Pohja:
125 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä
125 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä
(juustoraastetta)
Täyte:
1 paprika
1 sipuli
1 paprika
1 sipuli
kourallinen kirsikkatomaatteja
400 g jauhelihaa
2 valkosipulinkynttä
2 tl sinappia esim. Dijon
½ tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 tl pizzamaustetta
2 tl sinappia esim. Dijon
½ tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 tl pizzamaustetta
(jauhelihamaustetta)
Päälle:
200 g ruohosipulituorejuustoa
½ dl maitoa
1 muna
200g emmental-juustoraastetta
200 g ruohosipulituorejuustoa
½ dl maitoa
1 muna
200g emmental-juustoraastetta

Nypi margariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle. Esipaista 200 asteessa viitisen minuuttia.
Leikkaa paprika suikaleiksi. Hienonna sipuli. Paista jauheliha lähes kypsäksi ja lisää joukkoon paprika ja sipuli. Kypsennä sen aikaa, kun lisäät mausteet: murskatut valkosipulinkynnet, sinapin, ja mausteet. Levitä pohjan päälle. Viipaloi täytteen päälle kirsikkatomaatit.
Sekoita kulhossa ruohosipulituorejuusto, maito, muna ja puolet juustoraasteesta. Kaada täytteen päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Kypsennä 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Täällä jatketaan loppuilta tv:n ääressä, jäin muuten kerrasta Iholla-koukkuun. Mielenkiintoisia naisia…
Rauhallista tiistain jatkoa!
-Päivi-
P.s. Kiitos kivoista haasteista, joita olen saanut. Koitan skarpata ja tarttua niihin mahdollisimman pian. 🙂
Voi namnam kun täällä käydessä tulee aina nälkä! 😛 PItääpä pistää mieleen tämä resepti! 🙂
TykkääTykkää
Tämä on ihan mun lemppareita, ei tosiaan mikään kevytversio, mutta tuosta riittää kyllä useammallekin päivälle. :)-Päivi-
TykkääTykkää
Mmmmmm… 😛
TykkääTykkää
Slurp! ;)-Päivi-
TykkääTykkää
Olipa herkullisen näköistä piirakkaa. Tänään olisi aikomus tehdä sitä:) Löysin blogisi vasta eilen ja tulen seuraamaan sitä jatkossakin..
TykkääTykkää
Hei, kiva juttu! 🙂 Käy sitten kertomassa, miten piirakka onnistui. :)-Päivi-
TykkääTykkää
Paluuviite: Se arki – Uskola
Paluuviite: Second annual. | nakit ja MUTSI