Harjataan hampaat!

Meidän lapset on olleet aina suht reippaita pesemään hampaitaan. Erityisesti vanhimman kanssa ollaan oltu tarkkana, hän kun on joutunut kokemaan jo niin niskavedot, kuin muutkin hammasraudat. En voi kuin ihailla lasten kykyä sopeutua, ahdistavan näköiseen yörautahökötykseenkin tyttö tottui lopulta hetkessä ja nukkuikin häkkyrän kanssa useamman vuoden.

Hyvä kuitenkin niin. Me ollaan aika onnekkaita täällä Suomessa, kun lasten hampaat hoidetaan ilman erillistä maksua. Maksan veroni ihan tyytyväisenä niin kauan, kuin noiden pienten terveydenhuollosta pidetään huolta.

Meidän perheessä ollaan aina käytetty ihan perinteisiä hammasharjoja, niputin jossain vaiheessa sähköhammasharjat samaan hulluihin kasarikeksintöjen kastiin, kuin riisinkeittimen ja jäätelökoneen. Olen aina ajatellut, että tavallisella harjalla hommaan saa kunnolla potkua ja hampaat puhdistuu parhaiten. Eli harjaan siis itse aivan väärin, aivan liian lujaa… tiedän. Näkisittepä, kuinka kärsinyt mun hammasharja on, jo viikon käytön jälkeen…

Huolimatta ennakkoluuloista sähköisiä harjoja kohtaan, päätin suostua, kun sain yhteistyöehdotuksen Philipsiltä. Lasten sähköhammasharjan voisi kai testata, jospa hampaiden harjauksesta tulisi vielä astetta selkeämpi ja mukavampi rutiini.

philips 001philips 002philips 009

Ja tottahan tuo meidän kiharapää siitä innostui! Philips Sonicare for kids-harjan etupaneeliin on vaihdettavissa tarrakuva, mikä oli tietenkin tytön mielestä huisin jännää. Ja jännää oli itse harjauskin. Itsestään pyörivä harjaspää ja äänimerkit, jotka kertovat koska mitäkin kohtaa on harjattu tarpeeksi. Nerokas KidTimer pidentää harjausaikaa pikkuhiljaa 90 päivän ajan, kunnes lapsi tottuu suositeltuun 2 minuutin harjaukseen.

Kiharapää tykkää harjastaan ja taitaa olla siitä hieman jopa ylpeä. Kovin ainakin leuhkanlaisesti neiti purukalustoaan sisarusten vierellä harjaa. Heillä kun on vielä ihan ”manuaaliset” harjat.

philips 011philips 020

Myös me vanhemmat ollaan tykätty harjasta, tai ennen kaikkea siitä, että lapsi harjaa nyt hampaitaan varmasti tarvitun ajan ja äänimerkkien mukaan osion kerrallaan. Harja myös sammuu itsestään, kun kaksi minuuttia tulee täyteen. Vähän miinusta tulee hieman sekavista käyttöohjeista. Samoin skeptinen varsinais-suomalainen miettii, onko kaikki musiikit, äänimerkit ja hilavitkuttimet tarpeellisia, vai voisiko hampaiden harjaus olla vain… no, pariminuuttinen hammasharjan kanssa.

Erityisesti suosittelisin kyseistä harjaa lapsille, joita on vaikea innostaa pesemään hampaita. Siinä kohtaa äänet ja itse liimattavat tarrat voivat toimia houkuttimena. Ja vinkkinä vielä: elokuun loppuun asti Prismoista saa harjan ostajat hauskan Philipsin Disney-valon kaupan päälle!

717042816-RTP-global-001

Mites teidän muiden perheissä hampaiden harjaus sujuu? Onko käytössä sähköhammasharjat vai ihan perinteiset?

-Päivi-

*Yhteistyössä: Philips

*Sähköhammasharja saatu blogiyhteistyön kautta.

11 kommenttia artikkeliin ”Harjataan hampaat!

 1. Ei ole niitä lapsia, mutta aikuisena suosittelen lämpimästi tuota sähköistä härveliä. Itse saan manuaalilla aikaan verta, tuskaa ja ikenien paon. Hammaslääkärin suosituksesta on ollut sähköinen käytössä useamman vuoden ja hampaat tulevat puhtaammiksi, eivätkä ikenetkään koe jatkuvaa väkivaltaa. 🙂

  Tykkää

  • Mä oon hirveen skeptinen, vaikka suurin osa sähköhammasharjan käyttäjistä niitä hirmuisesti kehuukin. Ehkä olis aika päivittää tätä ennakkoluuloa… 😉

   Tykkää

 2. Meillä on oralin sähköhammasharjat niin äidillä kuin lapsillakin. Nuorin siirtyi ”manuaalisesta” harjasta sähköiseen vähän ennen viidettä syntymäpäiväänsä. Sitä ennen sähköharjan pörinä oli hänelle liikaa, vaikka muut pöristivätkin iltaisin jo vierellä.

  Ehdotonta plussaa tulee pesutuloksesta. Merkki tulee näissäkin harvoissa kahden minuutin kohdalla, mutta jatkaa saa samaan tahtiin senkin jälkeen.

  Miinusta näissä harvoissa on hinta. Vaihtoharjat koko porukalle maksaa aika paljon enemmän kuin käsiharjoja uusittaessa.

  Tykkää

  • Kuulostaa kyllä kieltämättä hyvältä. Mä oon ehkä vaan niin jääräpäinen, etten ole suostunut uskomaan . 😀

   Tykkää

 3. Kyllä ei ole sähköharjan voittanutta. Sillä saa oikeasti hampaat puhtaaksi ja tosiaan lastenkin tulee harjattua se kaksi minuuttia, kun on äänimerkit. Loistava peli!

  Joskus joutuu töissä pesemään tavan harjalla, tai vaikka reissun päällä, niin kyllä on pestävä uudestaan sähkiksellä, kun pääsee kotiin.

  Tykkää

  • Myönnän, etten ole itse sähköharjaa kokeillut, mutta jostain syystä tuntuis musta just päinvastaselta. Mutta mä oonkin sellanen ”liian kovaa harjaaja”. Mulla oo varmaan ikeniäkään enää muutaman vuoden päästä… 😉

   Tykkää

 4. En vaihtaisi enää sähköhammasharjaa manuaaliseen. Eipä ole ollut hammaskiveä tai värjäytymiä hammasharjan vaihdon jälkeen. Vetäytyneet ikenetkin voivat paremmin. Olen kiitollinen suuhygienistille, joka tomerasti kehoitti hankkimaan moisen vempeleen.

  Tykkää

 5. Meillä koko viisi henkinen perhe pesee hampaat sähköhammasharjalla. Välillä, kun harjan lataus unohtuu, niin toki pestään ihan tavallisella harjalla. Harjaustulos on selkeästi parempi sähköisellä vempaimella.

  Tykkää

  • Aivan selvästi enemmistö kommentoineista täällä ja facebookin puolella on sähköisen kannalla. Ehkä munkin olis jo aika kokeilla… 🙂

   Tykkää

 6. Mun on pitänyt kirjoittaa samasta aiheesta… meillä ei nimittäin hampaiden pesu todellakaan suju toivotulla tavalla. Viljo on ihan hirviö kun pestään hampaita. Parhaimmillaan harjaa saa pidettyä sätkivän lapsen suussa ehkä minuutin. Eri juttu sitten se, että mihin se suussa osuu: kieleen, poskiin ja ehkä vähän hampaisiin?

  En ole vielä keksinyt niin kivaa harhautusmenetelmää, että tyyppi menisi siihen.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s