Miehet, wtf?!

En väitä, että meidän naisten kanssa olisi välttämättä aina niin kovin autuasta elää. Mutta kyllä ne omat haasteensa asettaa tuo karvaisempi osapuolikin. Vuosien saatossa ja erinäisiä miehiä seuranneena, minua on jäänyt pohdituttamaan mm. seuraavat seikat:

 •  elektroniikka/tekniikka

Ylipäänsä kiinnostus kaikkeen missä on ruuveja, muttereita tai joku liikkuva osa. Oli marketti mikä tahansa, sieltä on mahdollista löytää se ainut laite joka toimii jollain tavalla. Tai jossa on edes patterit. Hanskat putoaa heti ja kaikki muu unohtuu koska tuota laitettahan on pakko kosketella. Jos vaan nappi löytyy, sitä ON painettava. Miksi?

 • nukahtamiskyky

Ihmisenä, joka tarvitsee nukahtaakseen kaikki mahdolliset rutiinit, en voi ymmärtää, miten ainut miehinen nukahtamisrituaali voi olla vaaka-asentoon asettuminen? Useimmiten meillä minä ryhdyn nukkumaan ensin, mutta mies on kuitenkin nukahtanut jo ennen kuin olen itse edes oikeastaan ehtinyt ajatella asiaa tarkemmin. Miten ajatukset saa sammutettua niin nopeasti? Vai oliko niitä alunperinkään?

 •  likaisten sukkien paikka

Onko sängyn vieressä? En usko.

 • pleikkari

Iästä, paikasta, ajasta, seurasta tai suunnitelmista riippumatta erilaisia konsolipelejä voi pelata aina. Jos sulla on vapaa-aikaa ja saat tehdä ihan mitä vaan, päätät ohjata kuvitteellista autoa? Hieno homma.

 • vertailu

Oli aihe sitten bensan hinta, jonkun vehkeen suorituskyky, pultit, sulakkeet tai leikkeleen kilohinta, kaikkea on pakko vertailla. Niin pirusti ja koko ajan. Hei, let me tell you, ketään ei kiinnosta! Vaikka nainen nyökyttäisi vieressä ja esittäisi kiinnostunutta, hän ajattelee todennäköisesti mieluummin vaikka keittiön verhoja tai unelmoi suklaasta. Tai Johnny Deppistä.

 •  muisti

Tai paremminkin sen puute. Onko todellakin aivan ylitsepääsemätöntä tuoda kaupasta sitä pyytämääni perunasalaattia raejuuston sijaan?!

 • välitön kiinnostuminen

Tv:stä voi tulla vaikka siitepölytiedote tai joku laadukas Steven Seagal -leffa, miehen on mahdollista aloittaa ohjelman seuraaminen ihan mistä kohtaa tahansa. Ja täydellä intensiteetillä, tietysti. Taasko ne aivot meni pois päältä noin vaan?! Vrt. kohtaan ”nukahtamiskyky”.

 •  aloitekyvyttömyys

Tiedättekö, rakkaat karvaiset ystäväni, ne nurkissa lojuvat harmaat pehmopallerot eivät ole osa sisustusta, eikä roskiksesta ole pakko aina kävellä jotain vastaan, ennen kuin sen voi viedä ihan sinne ulos asti. Myös ne tiskialtaan pohjalle jäävät, ällöttävät röntit kuuluu siivota. Ei se muija viimeistele perseesi pyyhintääkään, vai miten? Mitä, jos yllättäisit siippasi kerrankin ja tekisit jotain pyytämättä? Ennen kuin siippa on pakannut tavarasi muuttolaatikoihin. Yllätyksenä ja pyytämättä.

 •  putki

Oli se sitten putkiaivot, putkinäkö, juomaputki tai alapään putki. Ei se silti mene aina niin kovin putkeen, toi teidän homma.

 •  sontiminen

Sokerina, tai kikkareena pohjalla, se suurin mysteeri. Miten tuosta maailman arkipäiväisimmästä ja tavallisimmasta asiasta voi tehdä niin suurta? Asiaan valmistaudutaan, vihkiydytään, venytellään, parhaimmassa tapauksessa otetaan kuulemma jopa paita pois ennen itse toimitusta. Irtoaa sitten paremmin. Ja milläköhän perusteella? Ja siks toiseks, miksi mennä vessaan kokeilemaan, onko hätä ja ihmetellä siellä ahtaiden seinien sisällä sitä sitten puolesta tunnista jopa ihan tuntiin saakka. Sen kun tuntee ihan paita päälläkin. Sitten asian voi käydä hoitamassa ja jatkaa päivää jollain mukavammalla puuhalla. Vaikka sitten painamalla nappia jostain vehkeestä.

men, can't

Rakkaat miehet. Mä en tajua teitä. Mutta rakastan teitä silti.

-Päivi-

(kuva lainattu täältä)

54 kommenttia artikkeliin ”Miehet, wtf?!

 1. Tommosia ne just on 😀 Tosin mulle on sattunut joku outo otus jota ei kiinnosta pelikonsolit lainkaan. Mutta sen bravuuri on sanoa auton kuin auton merkki ja vuosimalli pelkän etuvalon perusteella. Hämmästyttävä ja ybertarpeellinen kyky!!

  Tykkää

  • Hahaha, no nämähän on aikamoisia yleistyksiä, mutta mitä olen ystäviltäni kuullut ja tietty aika läheltä itsekin seurannut, aika moni kohta pitää useamman miehen kohdalla paikkansa. Olis hauska nähdä vastaava lista miehen kirjoittamana naisista. 😉
   Toi auton merkki pelkän etuvalon perusteella on uskomaton, nauroin ääneen! Ihanat, hifistelevät miehet! ❤

   -Päivi-

   Tykkää

 2. Mulla on ollut elämän aikana kaksi parisuhdetta, enkä kaikkia kohtia voi allekirjoittaa, mutta selkeästi molemmille löytyi omat kohtansa ;).

  Tykkää

  • Joo, ja joka miehellä on varmasti omat bravuurinsa, mutta kyllä joitain yhtäläisyyksiä löytyy koko mieskunnasta. 😀

   -Päivi-

   Tykkää

 3. Ratkiriemukasta 🙂 Allekirjoitan jokaisen kohdan. Tosin meillä ne likaiset niinkuin puhtaatkin sukat on aina hukassa:D

  Tykkää

 4. Yrhm, olipas todella tunkkaista tekstiä näin aamutuimaan. Huumoriksi kait toki tarkoittettu, mutta kyllä läpi paistaa kovin ahdas ajattelu ja hyvin vanhakantaiset sukupuoliroolit. Jaksamisia sinulle ja perheellesi, ei varmasti ole helppoa.

  Tykkää

  • Olet aivan oikeassa, huumoriksi tämä nimenomaan oli tarkoitettu. Mutta kiitos, me jaksellaan oikein hyvin! Helppoa ei toki aina ole, mutta pirun paljon mukavampaa, kun asioita ei ota niin ryppyotsaisesti.

   -Päivi-

   Tykkää

 5. Hahaa, huippu teksti! Meillä pätee joka kohta, paitsi tuo pleikkari – onneksi! Viimeinen kohta on niiin totta 😀 Mun mies ottaa kotona ollessaan ihan oikeasti paidan pois ennen pyhää toimitusta 😀

  Tykkää

  • Hahaha! 😀 Mieti, ku naisetkin riisuis aina yläosattomiin ennen bajamajaan astumista! 😀 😀
   Kaikella rakkaudella, on noi miehet vähän pönttöjä. 😀

   -Päivi-

   Tykkää

 6. Tämä oli mahtava! Erityisesti ”välitön kiinnostuminen” ja ”sontiminen” päästivät makeat naurut, koska ovat niin totta! Kiitos nauruista!

  Tykkää

  • Hihi! Mahtavaa, että oot saanu iloa tekstistä. On noin miehet aikalailla kyllä jostain Marsista… 😉

   -Päivi-

   Tykkää

 7. Paluuviite: Maria Nordin – Kotitalouskriisi – Kaksplus

 8. Elektroniikka/tekniikka:
  Tämä on asia, josta voidaan syyttää vain ja ainoastaan evoluutiota eli teitä naisia. Te olette suosineet miehiä, jotka ovat olleet kiinnostuneet vimpaimista ja liikkuvista jutuista. Ilman suosimista ei olisi autoa, lastenrattaita, hiustenkuivaimia, kelloja jne.

  Nukahtamiskyky:
  Ota tämä kohteliaisuutena, normaalisti mies pystyy nukahtamaan vain turvallisessa paikassa, mutta heti. Eli kun kaikki näyttää olevan hyvin, niin voi nukahtaa, ei siinä rituaaleja tarvita. Mitä kauemmin nukkuu, niin sitä paremmin jaksaa huomisen päivän.

  Likaisten sukkien paikka:
  Onko sillä oikeasti mitään väliä minne ne laittaa? En usko, ellei sitten haju häiritse nukahtamista… mutta tämähän on kuin reviirin merkkausta 😉

  Pleikkari:
  Kuvitteellisen auton ohjaaminen harjoittaa refleksejä, joita tarvitaan oikean auton ajamisessa. Pelien pelaaminen yleensäkin on erinomaista ja opettavaista viihdettä ja aina parempaa kuin esim. kaljoittelu.

  Vertailu:
  Tässäkin evoluutio eli te naiset olette valinneet kilpailuhenkisempiä miehiä jatkamaan sukua. Vertailu on vain yksi kilpailemisen muoto, vaikkei siinä välttämättä löydykään selvää voittajaa. Samalla lailla nainenkin vertailee verhoja ja suklaata sekä on tehnyt vertailua päätymällä Johnny Deppiin…

  Muisti:
  Perunasalaatti ja raejuusto näyttävät nopeaan katsottuna samalta ja niitä käytetään samalla lailla. Eli käytännössä sama asia. Pitäisi olla vain kiitollinen siitä, että mies toi edes jotain syötäväksi tarkoitettua mössöä, eikä sitä vimpainta elektroniikka/tekniikka -osastolta!

  Välitön kiinnostuminen:
  Te naiset taas valitsitte miehiä kivikaudelta saakka, jotka ovat valmiina sotaan, puolustamaan perhettä pedoilta, syöksymään läpi ruohikkopalon perhe kainalossa ja kaikki tämä täydellä intensiteetillä mistä kohtaa tahansa. Nämä miehet juuri jäivät myös henkiin, jotka eivät jahkailleet liian kauan vaan keskittyivät vain olennaiseen.

  Aloitekyvyttömyys:
  Harmaat pehmopallerot eivät haittaa mitään vaan vaimentavat jopa naapurista kuuluvia ääniä ja isompina noin kerran vuodessa ne ovat helpompi kiikuttaa pihalle. Roskis saattaa joskus haista, mutta se säästää vaivaa, aikaa ja ympäristöä kun sen vie vasta täytenä pois. Tiskiallas pitäisi olla sellainen, että sen voi painepesurilla puhdistaa, eikä sellainen pieni minne ei edes käsi mahdu kunnolla. Pitäisikin hommata vimpain joka puhdistaa tiskialtaan automaattisesti, samalla periaatteella kuin imurirobotit…

  Putki:
  Ehkä ei, mutta ei sitä tarvitse niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin putki tehdä monimutkaista. Vrt. naisen ajatusmaailma ja tulkinnat etenkin miehestä sekä ne tunteet, joita mies ei voi käsittää kun nainen tekee niistäkin niin monimutkaisia. Vähemmästäkin mikä tahansa putki menee solmuun.

  Sontiminen:
  Mies syö enemmän ja sitä sontaa myös tulee enemmän. Paita ja joskus myös housut otetaan pois, ettei tule niin kuuma toimituksessa. Paidan helma saattaa myös olla ikävästi tiellä. Miehen suolisto toimii erilailla, joten joskus pari venytystä aukaisee pihkatapin ja sitten oikeasti irtoaa enemmän, eikä heti tarvitse mennä uudestaan. Naisella on parempi tunto taka-alapäässä, joten joskus mies joutuu kokeilemaan, että onko nyt hätä vai ei. Miehen pitää olla valmiina mihin tahansa, koska tahansa, joten siksi sitä sontimista pitää valmistella kaikessa rauhassa esim. kysymällä naiselta, että eihän petoja tai ruohikkopaloja näy missään, että voi mennä sontimaan tunniksi kaikessa rauhassa kokonaisen vuorokauden edestä.

  Tykkää

  • Haha! Kiitos vastineesta, repesin! En ole tajunnut ajatella, että ruohikkopalon vaara voi vaikuttaa noin suuresti sontimiseen. 😀

   -Päivi-

   Tykkää

 9. Aivan mahtava postaus jo alunperinkin ja vielä tämä kommenttiketju kuin pisteeksi i: n päälle! 😀 😀 😀

  Tykkää

 10. 3/10 meni oikein.
  >elektroniikka/tekniikka
  pleikkari
  <Miksi naisia kiinnostaa erinsortin muotijutut?
  vertailu
  <Miksi ostaa halvinta, kun voi saada hinta/laatusuhteella parempaaki?

  Tykkää

  • Mä lukisin mielelläni miehen kirjoittaman tekstin aiheesta ”nainen”. Ei tämä minun nähdäkseni kovin vakava kirjoitus/aihe nyt kuitenkaan ollut…

   -Päivi-

   Tykkää

 11. Tää oli loistava! :’D sontimisen kohdalla nauroin ääneen, miten siitä tosiaan voidaan tehdä niin iso asia? Meillä miehellä on tapana pitää aamuisin oikea paskasessio, hän pistää oikein suihkun päälle ”kun se rentouttaa” ! Siis what the fuck? Paskasta pitää myös aina raportoida, kertoa koostumuksesta ja määrästä ja ja… EI KIINNOSTA! Ei minullakaan ole aikaa eikä etuoikeutta istua siellä vessassa rauhassa aina kun on EHKÄ paskahätä, mutta mies kuvittelee voivansa:DDD

  Tykkää

 12. Oot joo hyvä havainnoimaan noita miesten juttuja 😀 joo 😀
  Ja sit kans että et oo yhtään muuten ärsyttävä nainen 😀 jep! 😀

  Tykkää

 13. Nyt meni isännillä krakat niin solmuun että hermotkin siinä ihan kiristyy 😀
  Taisi vain peilistää pilkistää tuttu naama takaisin ja harmistus iski ;)?

  Tykkää

 14. ne tuplastandardit taas. Kirjoitappa vastaava teksti arvostellen esim naisten meikkaamiskäytäntöjä, hidasta ymmärtämistä, fyysistä heikkoutta jne. saat varmasti satojen ihmisten vihan päällesi ja hyvällä tuurilla turpaan ensi perjantaina kaupungilla.

  Tykkää

  • Mä en kyllä ihan usko tohon. Jos teksti olisi huumorilla kirjotettu, niinkuin tämän todellakin oli tarkoitus olla, siitä ei VOI ottaa näin pahasti nokkiinsa, mitä tästä nyt on otettu. Mutta ilmeisen koville tämä on nyt monille ottanut. Harmi.

   -Päivi-

   Tykkää

   • Joistain kommenteista päätellen kaikilta ihmisiltä ei näytä löytyvän huumorintajua. Ei sitten minkäänlaista ymmärrystä edes siihen suuntaan. Mutta rakkautta heidän elämäänsä! Kyllä se päivä paistaa heillekin vielä! 🙂

    Tykkää

   • Joo, vähän tuli kyllä puskista, että tämä on nyt otettu näin hurjan tosissaan. Hirveän harmi. Koska kaikella rakkaudella, kärjistäen ja huumorilla tämän kuitenkin kirjoitin. 🙂

    -Päivi-

    Tykkää

 15. Siis APUA mitenkä täälon pikkusiellusta porukkaa,joilla ei oo hiventäkää huumorintajua ;)!
  Mitä sitä kannattaa herneitä nokkaan vetää elämän realiteeteistä ja totuuksista,joista kirjoitit…elämä vaan on ;)!
  Iloa päivääsi,sitä samaa jota meille lukijoille tarjoilet 😀

  Tykkää

  • Juu, eihän tämä missään nimessä tosissaan ollut kirjoitettu. Mutta ilmeisen kipeästi osunut joidenkin nilkkaan. Kaikkia ei voi miellyttää, eikä onneksi tarvitsekaan. 🙂

   -Päivi-

   Tykkää

 16. Hymyilin aamupuurossa näkemälleni naamalle enemmän kuin tälle. Ilmeisesti sukupuoleen katsomatta saa olla juntti ja vahvistaa kiusallisia stereotypioita.

  Sama kuin joku tekisi blogikirjoituksen täydeltä blondivitsejä. On 2013. Olisiko aika herätä ihmisyyteen?

  Tykkää

  • Pahoittelen, jos koit nämä, kieli poskessa kirjoitetut, stereotypiat kiusallisiksi. Teksti oli kirjoitettu huumorilla, nimenomaan kärjistäen ja kyllä, ihan kaikella rakkaudella vastakkaista sukupuolta kohtaan. Useammankin naisen kanssa näitä asioita joskus pohdiskelleena ajattelin kirjoittaa ne ihan tekstiksi asti. Täytyykin muistaa vastaisuudessa kirjoittaa miehistä ainoastaan ihailevaan ja palvovaan sävyyn.

   -Päivi-

   Tykkää

 17. Hei nyt ihmiset järki käteen! Ettehän te voi ottaa tästä nokkiinne? Ja nimenomaan suurin osa nokkiinsa ottajista on naisia, eli toisen puolesta mielensäpahoittajia?? 😀 Mutta sillähän tämä maailma nykyään pyörii, jos vitsin kohde ei loukkaannu, niin kyllä tilalle taatusti pärähtää joku kukkahattutäti-puolestaloukkaantuja.

  Meitä on monenlaisia ja suurella osalla ei valitettavasti ole minkäänlaista huumorinkukkaa. Minun parisuhteessani sarkasmi ja raskaillakin asioilla piikittely ja leikkimielinen kinailu on lähes jokapäiväistä ja pitää hymyn huulilla pidempäänkin. Aiheina niinkin (valitettavasti) läheiset kuin syöpä, välilevynpullistumat, krooniset sairaudet, masennus jne jne. Ja te loukkaannutte kun paskallakävijän rituaaleille naureskellaan? 😀

  Mutta tässä kumppanit punnitaan, en voisi sietää silmissäni sellaista ihmistä joka ei osaa nokkelasti vastata arkipäivän sutkauksiin. Järjenhän tuollainen veisi.

  Mutta ehkä se johtuu siitä että en ole näitä ”Sanoitsä että mä oon läski vai?!”-eukkoja koskaan ollutkaan. Mahtaa olla jäykkää elämä näillä talikoilla kotonaan.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s