Pääsiäinen yllätti kylväjät.

Vähän niinkuin talvi yllättää keltaisen lehdistön mukaan joka vuosi autoilijat, pääsiäinen pääsee kerta toisensa jälkeen yllättämään ainakin tämän äidin. Ohraruohopussukat lepäilevät keittiön tasolla viikkotolkulla, kunnes viikkoa ennen h-hetkeä huomaa, että ei ne sieltä pussista itsestään kasvakaan. Ai tarvitaanko jotain multaakin? Onko meillä sellasta? No ei tietenkään.
Pääsiäisperinteisiin kuuluvat olennaisesti myös aivan törkeät mämmiöverit (tämän mä kyllä muistan hoitaa jo useita viikkoja etukäteen), kevätauringon paljastamien sormenjälkien kauhistelu ja viimeisten joulukorttien siivous keittiön tason nurkalta.

Meillä ei ole koskaan maalattu munia, virpomassa ollaan käyty vissiin kerran, suklaamunia sentään piilotellaan jokunen. Muutaman narsissin ostan toki joka vuosi pöydälle (kuolemaan), tuleehan niistä keväinen olo. Parasta pääsiäisessä taitaa kuitenkin olla neljän päivän yhteinen vapaa. Onkohan mulla jotenkin vinksahtanu asenne tähän(kin) hommaan…?

Onneksi mulla on tähänkin valmiina hyvä tekosyy. Ku niin on paljon vielä yrityksen paperihommia ja siivousta liiketilalla. Ja nyt jos joku luulee, että olen kaksi päivää käynyt tyhjässä kaupassa luukuttamassa musiikkia, juomassa kahvia ja tanssimassa, on kyllä täysin… oikeassa! Tavoitteena oli saada tila tyhjäksi tällä viikolla, mutta just nyt ei ihan hirveen lupaavalta näytä. Onneksi perjantaina on luvassa pieni arjesta irtaantumisreissu, mutta siitä lisää seuraavassa postauksessa.
Mites, onko teidän pääsiäisvalmistelut yhtä hienolla mallilla ku mulla?
-Päivi-

12 kommenttia artikkeliin ”Pääsiäinen yllätti kylväjät.

 1. Just tänään hädissäni ajoin Lietsun Plantsuun hakemaan ohrapussukkaa. Voitko kuvitella, en ole IKINÄ aikuisiällä tehnyt pääsiäisruohoa. Häpäsy. No, kiireellä ne äsken kylvettiin ja tulosta odotellaan… 🙂 Muutoin en pääsiäistä niin laitakaan. Tai on mulla pari tipusta, täytyy ne kaivella jostain esiin!Hyviä loppusiivoja!

  Tykkää

  • OI! Lietsun Plantsu! ❤ ❤ ❤ Iski ikävä! Mehän asuttiin Treella just Lietsussa, Plantagen oli ihan parhautta!Mut hei, te ootte kylväny jo. Meillä ne on vieläkin noissa pusseissa! :D-Päivi-

   Tykkää

 2. Yhtä hyvin menee täälläkin. Ruohot vielä kaupassa ja sinne taitaa jäädäkin… Suklaamunia toki on jo pitänyt syödä ;o)Tsemppiä sulle elämän muutokseen ja onnittelut rohkeasta ratkaisusta!!

  Tykkää

 3. Sen jälkeen kun olen yrittäjäksi ryhtynyt, on oman kodin juhlasomistus jäänyt hyvin vähälle. Kun on putiikin laittanut pääsiäisasuun, ei riitä puhti enää kodin koristeluun, eikä oikein huvitakaan. En ole koskaan pitänyt keltaisesta sisustuksessa, joten senkin vuoksi pääsiäinen voi jäädä väliin. Joskus nuorna kyllä kovastikin näin vaivaa, vai oliko se lasten aikaan…?

  Tykkää

  • Toi kuulostaa kyllä tosi tutulta! Mäkin kotiäitivuosina laitoin kaikki vuoden juhlat viimesen päälle, mutta ei herttileijaa enää ole ehtinyt. Tai no nyt ehkä taas… :)-Päivi-

   Tykkää

 4. Nykyään onneks monesti koulusta/päiväkodista lapset kiikuttaa viilipurkkeihin kylvetyt siemenet kotiin, jos vanhemmilla sattuu menemään ohi =) Onnea äänestykseen, juuri kävin oman ääneni antamassa!

  Tykkää

  • Onneksi päiväkodeissa ollaan aina ajoissa näissä jutuissa, kun mutsi on auttamatta jälkijunassa… ;)Kiva, kun kävit äänestämässä!-Päivi-

   Tykkää

 5. kyl mää vaan olen villinä pääsiäiseen….. suklaamunat,ohransiemenet, kortit ostettu…. verhot menee just vaihtoon ja matot pesuun jne…. mää tykkään enempi pääsiäisestä kuin joulusta. onko tää nyt kauhee synti tunnustaa tämmöstä. kaikkihan joulusta tykkää.mut ei. pääsiäises on se oma tunnelmansa ja rauha. oon pohjaNMAALTA JA SIELLÄ SE JOTENKIN ON VAHVEMPANA.trullienko takia

  Tykkää

  • Voi, ihanaa! Vitsi ku jaksais itekin panostaa pääsiäiseen, niinku jouluun. Ja hei, ei kaikki voi olla samanlaisia, kyllähän pääsiäinenkin omat faninsa ansaitsee. :)-Päivi-

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s