Armas arki

Kaikki loppuu aikanaan, hyvät asiat yleensä just nopeimmin. Kuten loma. Vähän ehkä huominen aamuherätys ahdistaa, mutta muuten tuntuu aika hyvältä. Lapset kouluun ja tarhaan, minä inventaarion kimppuun kaupalle (hurraa!) ja isäntä uuteen työhön. Muutama päivä menee todennäköisesti totutellessa, mutta ollaan koitettu valmistautua, edes vähän. Miettimällä parin päivän ruoat valmiiksi ja vetämällä viime hetken nimmari esikoisen todistukseen. Eikös noilla jo aika pitkälle pötki…? 
Eskarilaisen vatsatauti oli onneksi nopeaa ja helpohkoa laatua, ulostuleva anti tuli jo iltasella joten yö saatiin nukkua. Tämä päivä on mennyt toki vielä lepäillessä, mutta aika pirtsakkana poika oli. Vielä ei huokaista helpotuksesta, mutta toivotaan kuitenkin että tää olis nyt ollu tässä.
Pikkuneidin huoneen lattia alkaa olla jo viimeisiä lankkuja vaille valmis. Ennen näkemätöntä reippautta! Itse asukki kävi jo tanssimassa uudella lattialla, hyväksyntä lopputulokselle on siis jo korkeimmalta tasolta saatu. 🙂
Iltapalaksi kokosin nopeasti helpon tonnikalapiirakan. Uppoaa mukavasti myös töissä eväänä. (kun vaan joskus muistais ottaa ne eväät mukaan…) Meillä on tätä tarjottu niin juhlissa, illanistujaisissa, kuin ihan omalla porukalla iltapalanakin. Suosittelen kokeilemaan!

 Helppo tonnikalapiirakka
(pyöreä piirasvuoallinen, pellilliseen tuplaa ainesosien määrät)

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia
0,5 dl kermaa/vettä
suolaa
(juustoraastetta)

Nypi jauhot, suola ja margariini murumaiseksi seokseksi, lisää joukkoon kylmä neste. (ja juustoraaste)
Painele taikina piirasvuokaan ja paista uunin alatasolla 225 C, 10 min.

Täyte:
1 prk tonnikalaa
paprikaa
punasipulia
tilliä
n. 200 g juustoraastetta
3 munaa
3 dl ruokakermaa
suolaa
sitruunapippuria

Lisää esipaistetulle pohjalle tonnikala, paprikasuikaleet ja sipulirenkaat, sekä kerma, johon olet lisännyt muut täytteen ainekset. (olisin tipauttanu mukaan vielä muutaman kapriksen, mutta mun mies ei osaa arvostaa…)

Jatka paistamista uunin alatasolla 200 C, n. 30 min.
——————–
Nyt vielä palanen piirakkaa, ehkä muutama sivu kirjaa ja ajoissa nukkumaan. 
Tervetuloa, arki!
-Päivi- 

14 kommenttia artikkeliin ”Armas arki

  1. Arkea on täälläkin odotettu. Osittain se tänään alkoikin, mutta illan lastenkemut vielä pois alta, ja mies lomalta torstaina töihin, niin avot, loppu jatkuva rilluttelu.Mukavaa arkea sinullekin!

    Tykkää

    • Arki on kyllä kiva rilluttelun pysäyttäjä. 😉 Tosin näin ensimmäisen arkipäivän jälkeen ei tunnu ihan niin seesteiseltä… ;)Mukavaa arjen alkua teille ja kivoja kemuja!-Päivi-

      Tykkää

    • Meillä on asennuskuivaa, tilat on niin rajalliset tuohon sisällä kuivatteluun. Varsinkin kun laudat on yli 5-metrisiä… Siksi ehkä tuo nopea asennuskin. ;)-Päivi-

      Tykkää

Jätä kommentti