Kanttarelli-pekonipiirakka

Minä: ”Voisin tehdä huomenna sellasta kanttarellipiirakkaa.”
Mies: ”Hmpphhh…”
Minä: ”Ajattelin laittaa siihen pekonia kans.”
Mies: ”Joo, kuulostaa hyvältä!”
Ettei miesraasun vahingossakaan tarvi sitten ainakaan kasvisruokaa syödä… 😉
Kanttarellien, pekonin ja punasipulin liitto uppoaa muhun. Niin pastassa, kuin piirakassa. Tämä kyseinen piiras loihdittiin ihan hatusta, mutta toimi salaatin kanssa mainiosti!
Ohje oli jotakuinkin tälläinen:
Kanttarelli-pekonipiirakka

Pohja:

125 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kylmää vettä

Täyte:

1 pkt pekonia
reilusti kanttarelleja
2 pientä punasipulia
n. 100g kanttarellituorejuustoa
2 dl kermaa 
2 munaa
n. 3 dl juustoraastetta (vahvaa)
suolaa
valkopippuria

Nypi jauhot pehmeään voihin. Lisää kylmä vesi ja möyhi tasaiseksi. Painele piirasvuoan pohjalle. Pohjaa voi halutessaan esipaistaa 200C:ssä viitisen minuuttia.

Pilko pekonit pieneksi ja paista pannulla rapeaksi. Lisää pilkotut kanttarellit ja sipulit ja pyörittele pannulla pehmeiksi. Kumoa täytteet piiraspohjan päälle. (paprikakin voisi olla mukava lisä tähän)
Sekoita tuorejuustoon kerma ja vatkaile munat joukkoon. Mausta ja lisää osa juustosta seokseen. Kaada täytteiden päälle. Kuorruta piirakka vahvalla juustoraasteella.
Paistele 200 asteessa puolisen tuntia. Lisukkeeksi raikas salaatti. Ja lasi punkkua. 😀 
-Päivi-
P.S. Sanokaa, jos kyllästytte näihin leivontajuttuihin… Tää on mulle ihan paras reseptikirja, muuten mun ohjeet on aina ihan hukassa! 🙂
Advertisements

6 kommenttia artikkeliin ”Kanttarelli-pekonipiirakka

  1. Kylläpä näyttää hyvältä. Mulla on sienet kaikki vielä metsässä, jonohan ne on jäätyneet pakkasessa. Blogi on kyllä paras reseptikirja, ja muistikirjakin. Ihanaa iltaa.

    Tykkää

    • Mäkään en kyllä itse oo sienestänyt, mutta onneksi ihania reippailijoita on lähellä, niin saan kuitenkin näitä metsän herkkuja. 🙂 Tää on oikeesti loistava muistikirja! Ja reseptitkin on niin näppärästi saatavilla. :)Kivaa loppuviikkoa!-Päivi-

      Tykkää

  2. Kuulostaa todella hyvältä tuo piiras ; namskissss..Voisin vkoloppuna loihtia, tosin laitan kanttiksen tilalle suppiksia 🙂 -on meinaan viime vuotisia pakkasessa :)))

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s