Sunnuntai on pannaripäivä. Tai alunperin itseasiassa mun mielikuvissa lättypäivä. Muistan lapsuudesta useita sunnuntai-päiviä, jolloin iskä paistoi lättyjä valurautapannulla ja tv:stä tuli Hockey Night. Meillä kannustettiin Tapparaa.
Jonkinlainen lohturuokapäivä sunnuntai joka tapauksessa on. Huomenna on kuitenkin taas maanantai ja arki. (siis meillä, jotka emme nauti luksuksesta nimeltä kesäloma)
Meillä tehdään pannaria vain ja ainoastaan yhdellä ohjeella. Aina. Ohje on kulkeutunut meille sukulaisilta Keski-Suomesta ja on todettu niin voittamattomaksi, että muita ohjeita on turha lähteä kokeilemaan. Tämä pannukakku on makeaa, pehmeää, tahmeaa ja ihanaa. Maailman parasta.
Maailman paras pannukakku
n 8 dl maitoa
4 munaa
n. 1,5 dl sokeria
(vähempikin riittää, maun mukaan)
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
n. 5 dl vehnäjauhoja
100 g sulatettua voita tai margariinia
Vatkaa maidon joukkoon munat. Lisää sokerit ja suola. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja vatkaile joukkoon. Lopuksi lisää rasvasula ja kaada uunipellille.
Paista 200-225 astetta ja n. 35 minuuttia.
( pidän yleensä aluksi kovemmassa lämmössä vartin ja sitten tiputan 200 asteeseen, jotta pinta ei pala)
Kuvien ’sponsorihillo’ on Hilmasta ja jätski ihan lähikaupasta. 😉
Jostain syystä nyt irtoaa näitä leivonta-aiheisia juttuja. Tämäkin tosin on sama ohje, kuin vanhassa blogissa. Mutta jospa tähän samaan syssyyn innostuisi vaikka kokeilemaan jotain uuttakin. 🙂
Maukasta lohtusunnuntaita!
-Päivi-
Mainokset
Mie taidan tehdä samalla/hyvin samanlaisella ohjeella pannaria, ja kyllä tulee hyvää! Meillä on talo tyhjä – vauvaa lukuunottamatta – joten en taida viitsiä itselleni tehdä pannaria. Pitäisi olla mukamas terveellisellä linjalla. Enköhän minä repsahda lopulta. 🙂
TykkääTykkää
No mut JOS saa joskus aikaa yksin (tai ainakin melkein) on melkein rikollista olla terveellisellä linjalla. 😉 Pannarit uuniin vaan! :D-Päivi-
TykkääTykkää
Tein eilen sun ohjeella mustikkapiirakkaa ja hyvää tuli : ) Vaniljakastikkeen kera tietty : )-Sari
TykkääTykkää
Kiva kuulla, että onnistui! :)-Päivi-
TykkääTykkää
Meillä Elmeri oli haistanut naapuri asunnosta lätyn tuoksua ….ja tuli kotio : ”äitii voiks paistaa lättyjä!!??”Mikä sen parempi ajanviete TÄLLÄ kelillä:iltapuhdetta :)-tosin Hilman hillo on saarioisten ”meidän äidin tekemää..”
TykkääTykkää
Lätyt ja pannari on just parasta sadekelin ruokaa. :)-Päivi-
TykkääTykkää
kuinkas sattuikaan, mullakin tänään tuota maailman parasta pannaria + mansikkahilloa jälkkäriks, ekaks kesäkeittoa sinun ohjeella tehtynä.
TykkääTykkää
Voi vitsi, mun tekis kans mieli sitä kesäkeittoa… Saan tosin vaan itelleni keitellä, kun ei meillä niin muut siitä välitä. :)-Päivi-
TykkääTykkää
Sama ohje käytössä ja hyvää on. 🙂 Nam!T.päkkänä
TykkääTykkää
Kiitoksia ohjeesta, olin jo pitkään metsästäny hyvää pannariohjetta. Meiän suvun reseptillä kun tulee paksua ja jauhosta…
TykkääTykkää
Tulipas ihan vesi kielelle tästä, pakko melkeen lähtä pannaria tekemään! 🙂 Mullakin on huippuhyvä ohje, mutta pitääpä kokeilla myös tuolla, jos olis vielä parempaa! 🙂
TykkääTykkää
Meillä tehdään samalla pannariohjeella ja on ihan maailman parasta. Eikä välttämättä tarvitse edes hilloa tai muutakaan kyytipoikaa, maistuu myös ihan itsenään. Pellillinen ei ole kuin näyttää – naminami! 🙂
TykkääTykkää
Tämä on kyllä ihan mahdottoman hyvä pannariohje. Kerran kokeiltuani en ole ole enää muita paistanutkaan! Kiitos!
TykkääTykkää
Paluuviite: Säilötään syksyn varalle – Uskola