Uskolan hätävara

Tätä piirakkaa voisi kutsua melkein ”Uskolan hätävaraksi”. Tämän jaksaa lätkäistä kokoon vähän kiireisempikin perheenäiti. Ja iskä myös. Takuuvarma, helppo ja nopea, itsetehty. Näitä ohjeita mä rakastan!
Samainen ohje löytyy jo vanhasta blogista, mutta koska ajatuksena on jossain vaiheessa sulkea se lopullisesti, parempi ehkä kerätä näitä hyväksi havaittuja ohjeita myös tänne uuden blogin puolelle. 
Mustikkapiirakka

1,5 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
2 dl piimää
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl sulatettua rasvaa
1 muna
4-5 dl mustikoita

– Sekoita kuivat aineet keskenään.
– Lisää joukkoon muna, piimä ja rasvasula. Sekoita suht tasaiseksi.
– Kaada taikina voideltuun vuokaan ja lisää päälle mustikat.
– Paista 200 C n. 30 min.


 Kyytipoikana maistuu vaniljakastike tai -jäätelö, parhaassa tapauksessa molemmat. Mustikoiden tilalle kävisivät myös omput tai raparperit. Suosittelen! 🙂
-Päivi-

Advertisements

14 kommenttia artikkeliin ”Uskolan hätävara

  1. No tämähän menee reseptikirjaan, sen verran simppeliltä vaikuttaa. Mullakin on uusimmassa postauksessa leipomishommia, sateen sattuessa se on ehkä parasta puuhaa (neulomisen ja lukemisen ohella)!

    Tykkää

    • Nää simppelit on just parhaita, varsinkin kun tuo aika meinaa vallan vaan olla kortilla… Tälläsen jaksaa silti pyöräyttää aina, lastenkin kanssa. :)Mulla kyllä kääntyy se neulominen ennemmin just leipomiseen… tai neuloisinhan mä, jos osaisin. :D-Päivi-

      Tykkää

    • No vitsit, lapset just kans tänään pyysi pannaria, mutta sen verran myöhään, että jouduttiin jättämään huomiselle. 🙂 Lisääkin ohjeita luvassa, sitä mukaa kun ehdin leivoskelemaan ja ehkä kokeilemaan jotain uuttakin. :)-Päivi-

      Tykkää

    • Mä hain satsin mustikoita pakastimesta… ;D Ja sinnekin ne on hakenu joku muu ku minä… Laeska. 😉 Nyt alko tehdä mieli mustikkamaitoa, ku tuli noin tuoreet mustikat puheeks… :P-Päivi-

      Tykkää

  2. Paluuviite: Uskola – Kaksplus

  3. Ehkä sitä kuiteski raatsii ostaa piimäpurkin, alle euron hintainen, jotta saa hyvää piirakkaa? Mutta yleensä piirakkaan, johon tulee piimää, laitetaan soodaa, ei leivinjauhetta? Mutta ilmeisesti toimii tässä tapauksessa. Teenpä heti, vesi herahti kielelle. Kiitos1

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s